A Mecsek-Nyugat Falusi Vendéglátóinak Egyesülete                                        Szálláshelyeink - Cserkút
Vackor Vendégházak | Mandula Vendégház | Kőkapú Vendégház | Czanadomb Vendégház | Borbolya Vendégházak | Biobia | Batvölgyi Vendégház

Cserkút, egy csöpp kis falu a Mecsek nyugati oldalán, Pécs közvetlen szomszédságában. Csodálatos természeti környezet, a Jakab-hegy fenséges hegyvonulata öleli körül, nyugalmat, biztonságot sugározva az itt élők felé.
Ez a hegy a Duna-Dráva Nemzeti Park része, a Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet kedvelt kirándulóhelye. A sűrű erdőségből kimagasló kopár, vörös színű sziklák, a babás szerkövek és a Zsongorkő figyelik, óvják az itt lakó emberek életét.

A Baranya megyei Cserkút nevét az iratok már az 1200-as évektől jegyzik. Ennek bizonyítéka a falu közepén álló fazsindelyes Árpád-kori műemlék templom, melynek freskói egyedülállóak.

Egyéb látnivalót is kínál Cserkút: helytörténeti gyűjtemény, kőtár, mosóház, Canadomb, horgásztó, bakancsos fa.

Sok család foglalkozik falusi turizmussal, mert a helyi értékeken túl a falu környéke is rengeteg élményt kínál.
Megismerkedhetnek Pécs, Pécsvárad, Szigetvár, Mohács, Siklós, Sellye nevezetességeivel, az Ormánság híres református templomaival.
Strandolhatnak Harkány, Siklós, Szigetvár, Sikonda, Magyarhertelend, Orfű, Sellye fürdőiben, de túrázhatnak a Mecsek Országos Kéktúra útvonalán, sétahajózhatnak a Dráván és a Dunán, kóstolgathatják a Villány-Siklósi történelmi borvidék borait.

A kiadó vendégházak legtöbbje FATOSZ által minősített, összkomfortos, ízlésesen berendezett, mégis olcsó vendégház vagy apartman.

A cserkúti falusi vendéglátók szeretettel várják a nagycsaládosokat, kisgyerekeseket, idősebbeket, baráti társaságokat, turistákat, állatbarátokat, egyszóval mindenkit, aki szereti a csendet, a nyugalmat, a tiszta levegőt.

Válasszon kedvező áron vendégházaink, apartmanjaink közül, foglaljon szállást
Cserkúton, legyen Vendégünk!
Szeretettel várjuk!

További információ: www.cserkut.hu


Szállásadóink: