A Mecsek-Nyugat Falusi Vendéglátóinak Egyesülete                                        Szálláshelyeink - Helesfa - Galóca vendégház


Potó Krisztina
7683 Helesfa, Fő u. 63.
tel:      (73) 378 447
mobil: (30) 292 39 44
www.helesfavendeghaz.huBoróka, Galóca Vendégház

BORÓKA VENDÉGHÁZ
A két világháború között téglából emelt masszív gazdasági épület felújítva, galériázva várja a vendégeket. A központi fűtés a jelen kényelmét szolgálja, de a mennyezet régi tölgyfagerendái még a múltat idézik. A lakrészben tágas nappali, két hálószoba (egy a fenyőfa galérián), felszerelt konyha, fürdőszoba található. 
A lakrészhez tartozik még egy szabadtéri (de fedett) játszó-szín (hinta, homokozó) és a kerekes kút körül kialakított piknikező hely: szalonnasütésre, bográcsozásra alkalmas tűzrakóhellyel. 
A portán élő állatok: kecske, liba, baromfi és egy vizslakutya.
Szezontól függően a falusi vendégasztalon az alábbi termékek közül lehet válogatni: házi tojás, kecsketej, sajt, mangalica sonka és kolbász, valamint a gazda borai: vörös és fehér.
Az udvart kéthektáros gyümölcsös egészíti ki.

GALÓCA VENDÉGHÁZ
Közel száz éves, hagyományos építésű felújított parasztház vastag vályogfalakkal, melyek nyáron a kinti hőség ellen védenek, télen pedig hosszan tartják a meleget. A különálló házban étkező, felszerelt konyha, nappali/háló, hálószoba, fürdőszoba található. A fürdőszoba ajtaja a boltíves tornácról nyílik. 
A parasztházhoz kocsibeálló és saját kert tartozik. 

Télen a Galóca vendégházat fatüzelésű kandalló fűti.
 
Férőhelyek
GALÓCA VENDÉGHÁZ: 2 szoba, 4 ágy
BORÓKA VENDÉGHÁZ: 2 szoba: 6 ágy

Összesen: 10 férőhely

képekben: