A Mecsek-Nyugat Falusi Vendéglátóinak Egyesülete                                       Szálláshelyeink - Kővágószőlős - Kemencés vendégházIvánné Sándor Ildikó

7673 Kővágószőlős,
Széchenyi u 2. - 4.

tel:      (72) 374 612
mobil: (30) 470 33 60

www.kemenceshazak.hu

Facebook: Kemencés Vendégházak


Kemencés Vendégház

Kemencés Vendégház 
Kővágószőlős, Széchenyi u. 4.
A hely ahol őseid múltja köszön vissza rád. 
Vendégház mely kincseket rejt. A Mecsek lankája féltőn takargatja, óvja az önmagát pusztító világ elől. Ha ott jársz, nyitott szívvel önti eléd titkait. Adni szeret, adja mindenét, őszintén, becsülettel. Szeretni akar kemencéje melegével, rétesével, pálinkájával.
Pécstől nyugatra (10 km) Kővágószőlősön közvetlenül a Mecsek déli lankáján a Jakab-hegy lábánál várják Önt régmúltba révedőn, a Kemencés Vendégházak.
A Széchenyi 4 számú vendégház vastag vén falaival komolyan és önérzetesen áll a maga helyén, nem hivalkodnak, de nem is retten meg ha árnyat vet rá a szomszéd ház. Vastag falaik között ősi rendet őriz, messze elkerüli minden ami divat, mulandó, hiúság, üres és cifra. De betérhet bárki aki derűs vagy borús arccal az útja arra visz. Szobáiban csöndes szavak esnek, szeretetről, családról égi és földi dolgokról.
A falu templomának szomszédságában egy 391m2 nagyságú telken helyezkedik el a Kemencés Vendégház mely 1865-ben épült. Északról közel 600m magasból tekint le rá a Mecsek hegység.

Megtartva a parasztház eredeti hangulatát faragott és festett tradicionális bútorokkal rendeztük be. Természetesen a mai kor kényelmét és komfortját is észrevétlenül becsempésztük a házba, mely központi helyét a búboskemence foglalja el. Festett parasztszekrény rejti a televíziót, a konyhában hűtőszekrény, kenyérpirító, kávéfőző, kerámialapos tűzhely van.

A hálószobák a tetőtérben vannak ahova egy meredek lépcsőn lehet feljutni. A tetőtéri két légkondícionálható hálószoba 4+1 fő részére biztosít szállást. A nagyobb hálóban dupla parasztágy plusz egy pótágy, a kisebb hálóban két külön ágy áll rendelkezésre

A házban kérjük a dohányzás mellőzését, dohányozni kizárólag a tornácon szabad!!

Az udvaron óriás homokozó, mászóka, hinta és csúszda az "árnyasban" népi játékok, kerti bútorok várják a pihenni vágyó vendégeket és gyermekeiket. Gyermekes családokat, nászutasokat, természet és népi művészetek szerelmeseit szeretettel várjuk parasztházunkban , remélve, hogy a mai rohanó hétköznapok szürkeségét hátuk mögött hagyva, megtalálják nálunk azt a régmúlt nyugodt és szeretetteljes napokat idéző hangulatot, melyre mindannyian vágyunk.

Kemencés Vendégház 
Kővágószőlős, Széchenyi u. 2.
számú vendégház vastag falaival méltósággal tekint Isten házára, mely századokra szóló fundamentummal áll szembe a csalfa nyugati szeleknek. Szobáit már megérintette az új, csábító bája, de még ragaszkodik az ősi rendhez. Ha betérsz, próbálja megnyitni szíved a szép előtt, s megmutatni a legszebb kincseket amiket az ember számára megteremtett az Isten a szeretetet, a jóságot és a békességet.

A falu templomának szomszédságában egy 416 m2 nagyságú telken helyezkedik el a Kemencés Vendégház. Északról közel 600m magasból tekint le rá a Mecsek hegység.

A ház a polgári élet jegyeit hordozza magán, ablakai nyújtottak, palettái belül helyezkednek el. A kapu és a kerítés míves kovácsolt vas munka s a kapuoszlopok faragott helyi vöröskőből épültek. A vendégház légkondícionált, központi helyét a nappali foglalja el a pótágyként szolgáló kihúzható kanapéval s egy kemencével mely a vendégek körében nagyon közkedvelt. Ma már ritkaság számba megy, hogy egy házban kemence található, s a ropogó tűz látványa felejthetetlen élményt nyújt. Innen nyílik két hálószoba az utcára és az udvarra nyíló ablakokkal, így összesen 4+2 fő részére biztosít szálláslehetőséget. A házban egy mini konyha található kerámialapos tűzhellyel, hűtővel, mikrosütővel és kávéfőzővel. A nappaliból nyílik a zuhanyzós fürdőszoba és a WC. A ház a magasból tekint az udvarra így napos időben a délre néző nappali teljes egésze a napfényben fürdik.

A gyermekeket babaház várja, ahol fiuk, lányok egyaránt kedvükre játszhatnak. A babaház természetesen a kicsik méreteihez igazodva van berendezve mini bútorokkal. Míg a szülők beszélgetés közben grilleznek, kóstolják a helyi borokat s a kemencében sült lepényt, a gyerekek zavartalanul mégis szem előtt élvezhetik a játék minden örömét. Szeretettel várjuk családja, barátai társaságában.

A házban kérjük a dohányzás mellőzését, dohányozni kizárólag a tornácon szabad!!


Szolgáltatásaink:
- játszószerek 
- babaház 
- kerti bútorok, napozóágy
- grillező, nyárssütő
- reggeli vagy félpanziós ellátás
- üdülési csekk elfogadása
- gyermekkedvezmény életkortól függően

Programlehetőségek helyben:
- csipkeverés
- rétes nyújtás és sütés
- kenyér-, lepény-, bodagsütés kemencében
- tojásfestés

Férőhelyek
Kemencés Vendégház Kővágószőlős, Széchenyi u. 4
2db kétágyas hálószoba + 1 pótágy /ház összesen: 5 fő

Kemencés Vendégház Kővágószőlős, Széchenyi u. 2
2db kétágyas hálószoba + 2 pótágy /ház összesen: 6 fő

képekben: