A Mecsek-Nyugat Falusi Vendéglátóinak Egyesülete                                        Szálláshelyeink - Cserkút - Moksha vendégház


7673 Cserkút,
Alkotmány utca 10.
tel. (angol nyelven):
     (72) 374 074
    (70) 588 01 54
mobil (magyar nyelven):
     (20) 989 03 98

Moksha Vendégház
06/72 374-074, 70/588-01-54 (angol nyelven),
20/989-03-98 (magyar nyelven)


Foglalás

Vidéki kikapcsolódás – testi lelki felfrissülés 
Eredeti angol nyelvi környezetben

Egy csaknem száz éves ház felújítása során alakítottuk ki, a külön bejáratú, tágas vendéglakást. A szálláshelyhez egy terápiás központ is tartozik, ahol speciálisan Reiki és Neuro Muszkuláris Transzmisszóval (NMT) foglalkozunk, mint a ház tulajdonosai: Mark és Francisca. 
Mindketten képzett terapeuták vagyunk, egyedülálló módszereinket Angliában sajátítottuk el, majd 2006-ban költöztünk Magyarországra.
Bár tanuljuk a magyar nyelvet, jelenleg azonban az angol nyelven való kapcsolattartás lehetséges. 
Ezért a nálunk töltött pihenés egyben angol nyelvű társalgási gyakorlatot is jelent.
A házról:
• Külön bejáratú vendéglakás
• Teljesen felszerelt konyha
• Tágas étkező – nappali televízióval, videóval
• Két hálószóba 4 fő részére, 1 db kétágyas, 1 db francia ággyal.
• A szobákhoz 1zuhanyzó és 1 mellékhelyiség tartozik.
Szolgáltatásaink:
nagyméretű terasz kerti bútorokkal,
zárt parkoló
tűzrakóhely
3000 m2-es kert, 

Sajnálatunkra, de a szálláshelyhez terápiás központ is tartozik, ezért kisgyermekeket nem áll módunkban fogadni.


Kezelő központ

A „Moksha” szó megszabadítást jelent az ősi a szanszkrit nyelvben. Szemléletünk szerint a legtöbb fizika tünet, betegség eredete valamilyen lelki, érzelmi okra vezethető vissza.
Az érzelmi alapú problémák „felszabadítása”, megszabadítása által a test is megszabadul, a panasztól, mialatt fizikailag is kezeljük a szöveteket, gyengéd masszázzsal (izmok, idegek stb) ezáltal csillapítva a tüneteket.
A közös emocionális és testi kezelés során, a legtöbb esetben minimalizálhatók, vagy megszüntethetők a problémák.
Neuro Muszkuláris Transzmisszió (NMT): Egy technika arra, hogy össze hangoljuk az elme és test párbeszédét, masszázs segítségével, melynek során apró lépésekkel a vissza lehet állítani az izmokat eredeti helyükre. Ez sikeresen használható testi panaszok enyhítésére, így a fájdalmak csökkentésére, megszűntetésére például sportsérülések után. Ezen felül pedig segíthet lelki, emocionális problémákon is. Segít stroke utáni illetve egyéb idegi problémák rehabilitációján, szervek működési zavarán, bénuláson, melyek az izomzat torzulása folytán alakult ki.

Reiki

A Reiki, amely eredetileg Japánban fejlődött ki, a test energiaközpontjaira (csakrák) koncentrálva állítja vissza az egyensúlyt, ezáltal az egészséget.
Az energia központok kiegyensúlyozatlansága depressziót és emocionális problémákat okozhat.
Az évek során bebizonyosodott, hogy a Reiki kezelés által ezek csillapíthatók.
Az NMT és a Reiki kezelések minden korosztály számára hatékonyak, nem drasztikusak, kiegészítik a hagyományos orvoslást. Nagyon sikeresen csillapítják a fejfájást, enyhítik a fáradtságot, depressziót, a pánikbetegséget, stresszt, továbbá testi problémákon is segítenek, mint például az izmok és izületek betegségei – beleértve az izületi gyulladásokat – hátfájás, nyakrándulás, visszér tágulatok, isiász, stb.
A kezelésink nyugodt környezetben zajlanak, gyengédek. Ennek bizonyítéka, hogy időnként legstresszesebb vendégeinknek is sikerül annyira ellazulnia, hogy álomba szenderül.
Tapasztalataink alapján egy hét eltöltését javasoljuk nálunk, hogy a személyre szabott kezelések kellően hatékonyak legyenek.

képekben: